Ook Vermeulen stapt op uit rvc KNVB
Sport

Ook Vermeulen stapt op uit rvc KNVB.

Na voorzitter Johan Lokhorst is ook lid Ger Vermeulen opgestapt uit de raad van commissarissen (rvc) van de sectie betaald voetbal van de KNVB. De overige drie leden blijven voorlopig aan, maakte de voetbalbond vanavond bekend.

Een meerderheid van de eredivisieclubs zegde vorige week het vertrouwen op in de raad van commissarissen. Voorzitter Lokhorst stapte daarom eind vorige week al op. Vermeulen volgde hem dinsdag. "In de laatste weken is er rond de rvc een atmosfeer gecreƫerd waarin ik niet langer kan maar zeker ook niet wil functioneren'', laat hij weten in een verklaring.

Henk Kivits (toezichthouder namens de eredivisie), Simon Kelder (toezichthouder namens de Jupiler League) en Johan de Kock (portefeuille technische zaken) blijven nog aan op verzoek van KNVB-directeur Jean-Paul Decossaux. Hun functie komt op de eerstvolgende vergadering betaald voetbal medio november aan de orde.

KNVB-voorzitter Michael van Praag was eerder deze week nog uit op het vertrek van de voltallige rvc omdat die slecht communiceert met hem en met de clubs. De sectie betaald voetbal van de KNVB staat onder druk door de slechte resultaten van het Nederlands elftal en diverse omstreden benoemingen.

Alle artikelen geladen. Overzicht →