Nu bemoeien ook VN zich met kus van Spaanse bondsvoorzitter

Nu bemoeien ook VN zich met kus van Spaanse bondsvoorzitter 

29 augustus 2023 - 10:40

Jemig... De verontwaardiging over de kus van de Spaanse bondsvoorzitter Luis Rubiales bij voetbalster Jenni Hermoso na de finale van het WK krijgt steeds grotere en grotere proporties. Zelfs de Verenigde Naties spreken nu hun afkeuring uit.

Zoals u weet sprak heel Spanje schande van de kus van de bondsvoorzitter, iedereen vond Luis nu een nog grotere lul dan ze al vonden, iedereen in de Spaanse voetballerij nam afstand van Luis en de FIFA heeft hem voor negentig dagen geschorst. Behalve dan zijn moeder. Zij weigert voortaan vanuit een kerk om paella en andere Spaanse lekkernijen te eten tot er gerechtigheid komt. Voor haar zoon, welteverstaan. Ook roept ze Hermoso op de "waarheid te vertellen en zich te houden aan de eerste versie van haar verhaal".

Maar nu bemoeien ze zelfs bij de VN zich ermee: "Hoe moeilijk is het om iemand niet op de lippen te kussen?" zei woordvoerder Stephane Dujarric van VN-secretaris-generaal António Guterres. Volgens hem zitten de problemen diep: "Er blijft een kritiek probleem van seksisme in de sport en we hopen dat de Spaanse autoriteiten en de Spaanse regering dit probleem aanpakken op een manier die de rechten van alle vrouwelijke atleten respecteert."

Ook Volker Türk, de Hoge Commissaris van de Verenigde Naties voor de Mensenrechten, betuigde solidariteit met Hermoso. "Vrouwen in de sport hebben nog steeds te maken met seksuele intimidatie en misbruik. Een ieder van ons heeft de verantwoordelijkheid om dergelijk misbruik te benoemen en aan te vechten. Wij sluiten ons aan bij Jenni Hermoso uit Spanje en iedereen die zich inzet om een einde te maken aan misbruik en seksisme in de sport."

Oww, er gaat iets niet goed bij het opvragen van de reaguursels.
Reaguren Bekijk reaguursels {{totalComments}}
{{totalComments}} reaguursels geplaatst {{totalComments}} reaguursel geplaatst Er zijn geen reaguursels geplaatst.
Vernieuw
image/svg+xml
image/svg+xml
{{comment.nickname}}
{{comment.dateCreated | date:'dd MMMM yyyy - hh:mm:ss'}}
Niet ok Gemeld

{{comment.text}}

Vernieuw
Reaguren is niet mogelijk.
{{message}}
{{message}}
Je bent vergeten een reaguursel op te geven.
PowNews
image/svg+xml
Kijk ook
image/svg+xml