Ook voorzitter Huibers verlaat zinkend schip CDA

Ook voorzitter Huibers verlaat zinkend schip CDA 

11 augustus 2023 - 09:07

Wij schreven eerder al dat het CDA zo goed als failliet is en dat het beter is als de partij zichzelf zou opheffen. Nu ook de huidige voorzitter Hans Huibers de boel voor gezien houdt, blijft er zo langzamerhand écht niemand over om de partij uit het slop te trekken. 

De man gooit de handdoek in de ring omdat verschillende leden het hadden gewaagd om  kritiek te uiten op zijn functioneren. Ga maar na: het CDA staat in brand, dreigt naar de bodem van de zee te zinken en waar is de kapitein? Precies, nergens.

Pas aanstaande maandag maakt de partij bekend wie de nieuwe lijsttrekker wordt en dat is veel en veel later dan andere partijen. CDA'ers houden Huibers verantwoordelijk hiervoor en vinden dat hij te weinig zichtbaar is. Huibers zelf vindt vooral dat zijn bemanning mede-partijgenoten een stel jankende kinderen zijn die maar wat zitten te zeiken: De berichten bevatten anonieme quotes met halve en hele onwaarheden. Wie mij beter kent, weet dat het niet klopt. In zo’n omgeving kan en wil ik niet werken." 

Huibers was sinds 2021 voorzitter van de partij. Het was de bedoeling dat hij het CDA weer in rustiger vaarwater zou krijgen, nadat zijn voorganger Rutger Ploum vertrok vanwege de teleurstellende uitslag van de Tweede Kamerverkiezingen. Dit is niet helemaal gelukt, maar dat waarschijnlijk ook niemand.

Oww, er gaat iets niet goed bij het opvragen van de reaguursels.
Reaguren Bekijk reaguursels {{totalComments}}
{{totalComments}} reaguursels geplaatst {{totalComments}} reaguursel geplaatst Er zijn geen reaguursels geplaatst.
Vernieuw
image/svg+xml
image/svg+xml
{{comment.nickname}}
{{comment.dateCreated | date:'dd MMMM yyyy - hh:mm:ss'}}
Niet ok Gemeld

{{comment.text}}

Vernieuw
Reaguren is niet mogelijk.
{{message}}
{{message}}
Je bent vergeten een reaguursel op te geven.
PowNews
image/svg+xml
Kijk ook
image/svg+xml