Ook wasmachines Samsung doen kaboem
Tech

Ook wasmachines Samsung doen kaboem.

Het Zuid-Koreaanse Samsung, bekend van ontploffende smartphones, kan nu ook een hele rits wasmachines terugroepen. De Amerikaanse consumententoezichthouder waarschuwt voor het huishoudelijke apparaat dat spontaan blijkt te exploderen.

De waarschuwing van de Consumer Product Safety Commission, komt een maand nadat verschillende Amerikaanse consumenten Samsung hebben aangeklaagd omdat de wasmachine tijdens het gebruik ervan is ontploft, aldus CNN.

Huisvrouw McAllen uit Texas klaagde tegenover de rechter dat de wasmachine met zo'n enorme knal explodeerde dat de stukken waren doorgedrongen tot de binnenwand van haar garage. Volgens een vrouw Dallas klonk het alsof er "een bom afging". Samsung zou volgens stukken van de rechtbank in New Jersey "zeer agressief te werk gaan door alle bewijzen van de defecte machines te vernietigen".

Het gaat om modellen die zijn geproduceerd tussen maart 2011 en april 2016. Samsung wil niet reageren en verwijst naar een reactie op de site van het Koreaanse concern.

Alle artikelen geladen. Overzicht →