Oorlog in Frankrijk voorbode voor Nederland?

Oorlog in Frankrijk voorbode voor Nederland? 

02 juli 2023 - 17:00

Wil jij deze zomer gezellig met het gezin naar Frankrijk op vakantie? Nou, dat kan weleens een stuk goedkoper uitvallen dan je had gedacht. Heel Frankrijk staat namelijk in brand. Er wordt gesproken over zware rellen, maar in werkelijkheid zijn we dat stadium al een tijdje voorbij. Het lijkt meer op een burgeroorlog.

Goed, het heeft natuurlijk zijn voordelen dat het Franse tuig (we mogen niet zeggen dat het allemaal immigranten zijn, dus we zullen niet zeggen dat het allemaal immigranten zijn) winkel na winkel openbreekt. Zo zien we op heftige beelden dat een vrouw, volledig gehuld in ‘lokale’ klederdracht, met wat nieuwe technologische aanwinsten een winkel verlaat. Het is wellicht overbodig om te zeggen dat dit na sluitingstijd was.

Tekst gaat verder onder de video

Ook winkels van het schandalig dure Louis Vuitton worden leeggeroofd en betalen voor boodschappen is niet langer nodig, nu er is uitgevonden dat je ook gewoon met een auto door de gevel van een Lidl-supermarkt kan rijden en daarna rustig je karretje kan vullen met de weekboodschappen. Wat nou inflatie? Wat dat betreft is een stukje verrijking naar jezelf toe goed mogelijk in het normaal zo rustige en mooie Frankrijk. Dat je tussendoor moet rennen voor je leven in verband met rondvliegende kogels, tsja. Je moet er iets voor overhebben!

Tekst gaat verder onder de video

Die kogels komen overigens niet uit de geweren van de Franse politie, die de totale val van Frankrijk nauwelijks tegenhouden. Wél werden meerdere winkelbazen opgepakt, omdat zij gewapend met ijzeren palen probeerden hun toko te beschermen. Dat kan natuurlijk écht niet, het is niet de bedoeling dat de relschoppers tikken krijgen. Nee, want met een niet-Westerse achtergrond ben je vooral slachtoffer, geen dader. En als je dader bent, ligt dat natuurlijk aan het land waar je woont. Die hebben je dan immers onvoldoende geholpen en jarenlang gediscrimineerd.

Tekst gaat verder onder de video

De officiële reden van de massale rellen is de dood van de 17-jarige Nahel, afgelopen dinsdag. Hij werd doodgeschoten door de politie. Dat werd aangegrepen om massaal de straat op te gaan, bibliotheken in brand te steken, winkelcentra in brand te steken, designerwinkels leeg te roven, duizenden auto’s in de hens te jagen, politici op te zoeken en te bedreigen, auto’s van politici te verbranden, auto’s in brand te steken en lukraak mensen te bedreigen en te mishandelen. Dat Nahel op 17-jarige leeftijd al een crimineel was en bovendien ondanks vele waarschuwingen besloot te vluchten bij zijn aanhouding, wordt gek genoeg veelal verzwegen door het tuig dat Frankrijk nu onveilig maakt. Dat wil niet zeggen dat het goed is dat hij is neergeschoten, maar er mag wel getwijfeld worden of de familie enorm geholpen wordt door het feit dat nu heel het land wordt leeggeplunderd en de veelal werkloze plunderaars voortaan met een echte Louis Vuitton-tas vervelend kunnen hangen op stations, bij supermarkten of een mooie lantaarnpaal.

Tegenstanders van president Macron, een groep die met de dag verdubbelt op het moment, roepen dat dit het resultaat is van de jarenlange massa-immigratie. Dacht jij dat het in Nederland lekker gaat met de open grenzen, in Frankrijk is het nóg heviger. PowNews-verslaggeester Nadia Palesa is al jaren woonachtig in Parijs, luidt de noodklok. ‘Met justice voor Nahel heeft dit niets meer te maken. Ik sluit niet uit dat dit ook in Nederland kan gebeuren. Marine Le Pen (min of meer de Franse Geert Wilders, red.) gaat hierdoor zeker groot worden de volgende verkiezingen. Iedereen in Frankrijk is er nu echt klaar mee. Door de mensen die normaal in het politieke midden zaten, is het nu ook echt klaar. Het is hier in sommige steden net een burgeroorlog. Ik denk dat deze gebeurtenissen enorme gevolgen gaan hebben en ik zou niet uitsluiten dat dit kan overwaaien naar Nederland.’

Een romantisch weekendje in Parijs kan je in ieder geval op je borst schrijven. De stad van de liefde is veranderd in een oorlogsgebied, net als onder meer Lille, Lyon en Marseille. In Parijs is het dusdanig erg dat de taxi’s vanaf het vliegveld weigeren de stad in te gaan, omdat ze daar bekogeld worden met brandbommen of erger. De eerste berichten over banken die worden aangevallen, gevangenissen die worden opengebroken en scholen die met gejatte benzine in lichterlaaie worden gezet bereiken langzaam maar zeker de grote media. Het bericht over relschoppers die een auto door een huis van een burgemeester probeerden te rijden wordt angstvallig stilgehouden, maar er wordt toch vooral gezwegen over de echte oorzaak van deze problemen…

Oww, er gaat iets niet goed bij het opvragen van de reaguursels.
Reaguren Bekijk reaguursels {{totalComments}}
{{totalComments}} reaguursels geplaatst {{totalComments}} reaguursel geplaatst Er zijn geen reaguursels geplaatst.
Vernieuw
image/svg+xml
image/svg+xml
{{comment.nickname}}
{{comment.dateCreated | date:'dd MMMM yyyy - hh:mm:ss'}}
Niet ok Gemeld

{{comment.text}}

Vernieuw
Reaguren is niet mogelijk.
{{message}}
{{message}}
Je bent vergeten een reaguursel op te geven.
PowNews
image/svg+xml
Kijk ook
image/svg+xml