Oorlogsmusea: Vergelijking WOII en uw corona-issues 'kwetsend'

Oorlogsmusea: Vergelijking WOII en uw corona-issues 'kwetsend' 

22 november 2021 - 11:41

Als het aan oorlogsmusea en herinneringscentra ligt dat kapt u eens met het maken van de vergelijking tussen coronamaatregelen en oorlogssituaties en de Holocaust, dat is namelijk nogal kwetsend en pijnlijk voor oorlogsslachtoffers en hun nabestaanden. 

"Met stijgende verbazing" constateren zij dat een kleine groep mede-Nederlanders deze vergelijkingen steeds vaker gebruikt. Want natuurlijk zijn de coronamaatregelen allemaal enorm stom en vervelend, maar zij staan totaal niet in verhouding tot - om maar even wat te noemen - het vernietigen van een grote groep mensen, louter vanwege wie ze zijn, schrijven de musea in een open brief.

De brief is gepubliceerd door het bestuur van de Stichting Musea en Herinneringscentra 40 - 45 (SMH), waarbij de vijftien grote musea en dertig kleinere musea en herinneringscentra zijn aangesloten.

Aan het begin van de coronapandemie, in 2020, waarschuwden het Nationaal Comité 4 en 5 mei en bewindslieden ook al dat een vergelijking met de Tweede Wereldoorlog niet helemaal hetzelfde is als het moeten thuiszitten en afstand houden vanwege een virusje. De laatste maanden worden dergelijke vergelijkingen echter weer steeds vaker gehoord, constateert SMH.

Oww, er gaat iets niet goed bij het opvragen van de reaguursels.
Reaguren Bekijk reaguursels {{totalComments}}
{{totalComments}} reaguursels geplaatst {{totalComments}} reaguursel geplaatst Er zijn geen reaguursels geplaatst.
Vernieuw
image/svg+xml
image/svg+xml
{{comment.nickname}}
{{comment.dateCreated | date:'dd MMMM yyyy - hh:mm:ss'}}
Niet ok Gemeld

{{comment.text}}

Vernieuw
Reaguren is niet mogelijk.
{{message}}
{{message}}
Je bent vergeten een reaguursel op te geven.
PowNews
image/svg+xml
Kijk ook
image/svg+xml