Oostenrijk sluit moskeeën en schopt imams het land uit
Buitenland

Oostenrijk sluit moskeeën en schopt imams het land uit.

In Oostenrijk worden geen halve maatregelen genomen nu blijkt dat er bewijs is voor dubieuze buitenlandse financiering van moskeeën. Liefst zeven islamitische gebedshuizen worden gesloten en diverse imams worden het land uitgebonjourd. 

Nu pleiten wij niet voor het sluiten van alle moskeeën in Nederland - vrijheid van godsdienst, weet u wel? - maar ook in Nederland zijn signalen dat moskeeën financiële steun krijgen van terreurorganisaties of uit landen waar mensen minder vrijheid genieten dan in ons land, in ruil voor het verspreiden van een radicaal gedachtegoedje hier en daar.

Of, zoals de Oostenrijkers het verwoorden: in het land is geen plaats is voor "parallelle samenlevingen, de politieke islam en radicalisering". Daarom gooit Oostenrijk bij zeven moskeeen de deur dicht. In zeker twee zaken zou ook zijn vastgesteld dat imams het land moeten verlaten. Er wordt nog onderzoek gedaan naar tientallen andere islamitische geestelijken.

In Nederland liet de Tweede Kamer deze week weten een onderzoek te willen naar de buitenlandse financiering van religieuze organisaties in Nederland. Sommigen zouden geld krijgen uit landen als Koeweit en Saoedi-Arabië.

Alle artikelen geladen. Overzicht →