Oostenrijk vangt belangrijke mensensmokkelaars
Buitenland

Oostenrijk vangt belangrijke mensensmokkelaars.

De Oostenrijkse politie heeft een internationale groep mensensmokkelaars opgepakt die verdacht worden van het verhandelen van meer dan duizend migranten. Deze chauffeurs waren bijna allemaal Pools.

Zeventien verdachten zijn gearresteerd in Oostenrijk, Duitsland en Hongarije. De meesten komen uit het zuiden van Rusland of Tsjetsjenië. Voor het traject Boedapest-Wenen werden chauffeurs geworven die 700 euro kregen om de mensen te vervoeren. Eén van de arrestanten is de vermoedelijke leider van de organisatie, een Syrische inwoner van Budapest. 

Duur ritje
De migranten kwamen voornamelijk vanuit Syrië, Afghanistan, Iran en Irak en werden in kleine groepjes per auto naar Duitsland, Frankrijk en andere Europese landen gereden. Uiteraard tegen een flink bedrag. Zo moesten passagiers voor een rit vanuit Wenen naar Frankrijk 2400 euro per persoon betalen. 

Goede vangst
Enkele dagen geleden deden meer dan honderd agenten invallen in steden in Oostenrijk, Hongarije en Duitsland en pakten onder andere zeven belangrijke leden van de bende op. Bovendien namen ze veel mobiele telefoons, wapens, geld en sieraden in beslag, meldt NU.nl.

Alle artikelen geladen. Overzicht →