Oostvaardersplassen: 1.830 edelherten wacht vuurpeloton
Binnenland

Oostvaardersplassen: 1.830 edelherten wacht vuurpeloton.

Verschrikkelijk nieuws voor iedereen met een dierenhart. Staatsbosbeheer heeft zojuist bekendgemaakt dat een hernieuwde telling in de Oostvaardersplassen een totaalaantal van 2.320 edelherten opgeleverd heeft in het natuurgebied. Dat zijn er 1.830 te veel.

Staatsbosbeheer wil namelijk maximaal 490 herten hebben rondlopen in de Oostvaardersplassen. Dat is inderdaad een direct doodsvonnis aan het adres van het 'overschot', dat indirect in een dodencel wacht tot de massa-executie gaat plaatsvinden.

Het wrange is dat het overschot aan konikpaarden, er lopen er 610 waar er slechts 410 gedoogd zijn, wél netjes wordt opgelost. De paarden zullen worden gevangen en overgeplaatst worden naar ander natuurgebied. De overige grazers, 200 heckrunderen, staan vooralsnog niet op de nominatie om in de supermarkt te eindigen.

Een gruwelijk vooruitzicht voor de herten dus. Toch moet de gebiedsbeheerder wachten met moorden. Vandaag dient in Lelystad een rechtszaak die is aangespannen door zes natuurorganisaties die claimen dat er er andere oplossingen zijn dan liquideren.

Alle artikelen geladen. Overzicht →