Op stoep slapende, Oost-Europese daklozen overspoelen 010

Op stoep slapende, Oost-Europese daklozen overspoelen 010 

06 januari 2022 - 10:53

Leefbaar Rotterdam is er klaar mee: de forse toename van Oost-Europese daklozen in Rotterdam die in portieken slapen en voor problemen zorgen. De partij verwijt de gemeente dat het niks doet en eist een harde aanpak.

Het is dan ook geen pretje: junkies die op straat zuipen, poepen en in portieken slapen. Op zich zou het niet zo moeilijk moeten zijn om hierop te handhaven, maar volgens Leefbaar Rotterdam steekt de politie op verzoek van de gemeente nauwelijks nog een poot uit sinds de overlast een tijdje terug juist was afgenomen. In de piek van de coronagolf in maart zouden er tweehonderd buitenlandse daklozen rondzwerven, dat aantal was afgelopen zomer afgenomen tot ’hetzelfde niveau als voor corona’.

"Wij zijn er klaar mee dat Rotterdammers struikelen over dronken, verslaafde en dakloze illegalen en Oost-Europeanen. We zijn er klaar mee dat Rotterdammers zich niet veilig voelen", aldus raadslid Michel van Elck. Hij heeft schriftelijke vragen gesteld aan het college van burgemeester en wethouders, getiteld ’Handhaven op overlast illegale buitenslapers!’, meldt De Telegraaf.

Oww, er gaat iets niet goed bij het opvragen van de reaguursels.
Reaguren Bekijk reaguursels {{totalComments}}
{{totalComments}} reaguursels geplaatst {{totalComments}} reaguursel geplaatst Er zijn geen reaguursels geplaatst.
Vernieuw
image/svg+xml
image/svg+xml
{{comment.nickname}}
{{comment.dateCreated | date:'dd MMMM yyyy - hh:mm:ss'}}
Niet ok Gemeld

{{comment.text}}

Vernieuw
Reaguren is niet mogelijk.
{{message}}
{{message}}
Je bent vergeten een reaguursel op te geven.
PowNews
image/svg+xml
Kijk ook
image/svg+xml