Op Z'n Kop Zomertour met ex CDA-Kamerlid Von Martels

Op Z'n Kop Zomertour met ex CDA-Kamerlid Von Martels 

24 juni 2021 - 15:46

In de eerste aflevering van OP Z'N KOP Zomertour trekken Marianne Zwagerman en Rick van Velthuysen naar Dalfsen voor een bezoek aan melkveehouder Maurits von Martels, die tot maart van dit jaar Kamerlid was bij het CDA. Tussen de koeien bespreken ze de steun voor de boeren, de interne strijd binnen het CDA en een eventuele toekomst bij de BoerBurgerBeweging.

Gek genoeg kreeg Von Martels als melkveehouder in het vorige kabinet niet de portefeuille Landbouw. Ook nu zit hij niet in de Kamer. "Ik verwijt het bestuur wel dat ze mij niet de kans hebben gegeven om door te gaan en vooral ook dat ze geen motivatie hebben gegeven. Het is een probleem omdat ik vind dat je mensen die ervaring in de sector hebben ook in de politiek actief moeten zijn."

Zwagerman merkt op dat afgelopen jaren de boeren eindelijk gingen protesteren en dan verandert er niks, heeft het dan wel zin gehad dat ze gingen protesteren? "Dat denk ik zeker wel, uiteindelijk is er wel geluisterd want het oorspronkelijke beleid is afgezwakt. Het had natuurlijk ook te maken met een gerechtelijke uitspraak die er lag. Dan heeft de politiek wel ernaar te handelen."

Over de strijd om het lijsttrekkersschap zegt hij dat dit teveel gestuurd is vanuit het bestuur. Het gaat er nu om: met welke aanbevelingen komt de Commissie-Spies straks? Is men zelfkritisch genoeg om te zeggen dit is er met het CDA aan de hand en wat gaan we doen om dat te verbeteren en van het CDA weer een grote partij te maken? 

En is het zo dat hij als melkveehouder overweegt om zich aan te sluiten bij Carolina van der Plas van de BoerBurgerBeweging? "Het is niet zo dat ik bij de eerste tegenslag meteen denk 'ik ga naar een andere partij'. Dus ik doe dat weloverwogen maar als ik naar een andere partij ga, dan is de BBB de eerste waar ik mij bij aansluit."

Luister naar de nieuwe aflevering van Op z'n Kop!

Oww, er gaat iets niet goed bij het opvragen van de reaguursels.
Reaguren Bekijk reaguursels {{totalComments}}
{{totalComments}} reaguursels geplaatst {{totalComments}} reaguursel geplaatst Er zijn geen reaguursels geplaatst.
Vernieuw
image/svg+xml
image/svg+xml
{{comment.nickname}}
{{comment.dateCreated | date:'dd MMMM yyyy - hh:mm:ss'}}
Niet ok Gemeld

{{comment.text}}

Vernieuw
Reaguren is niet mogelijk.
{{message}}
{{message}}
Je bent vergeten een reaguursel op te geven.
PowNews
image/svg+xml
Kijk ook
image/svg+xml