Op1: Bruls, sorry voor niet ingrijpen na 'dikke gehaktbal'

Op1: Bruls, sorry voor niet ingrijpen na 'dikke gehaktbal' 

18 januari 2022 - 13:28

Weet u nog, toen burgemeester Hubert Bruls van Nijmegen eind november werd uitgemaakt voor "dikke bal gehakt" in het programma Op1? Nou, coördinator Bert Huisjes van Op1 maakt nu zijn excuses aan de burgervader en laat weten dat het "ongemakkelijke moment" is geëvalueerd door de makers van het programma. "En iedereen was het ermee eens dat het anders had gemoeten", aldus Huisjes.

Voor wie het niet meer weet: een Haagse vuurwerkhandelaar maakte Bruls, ook de voorzitter van het Veiligheidsberaad, eind november aan tafel uit voor "dikke bal gehakt". Bruls meldde in een interview op NPO Radio 1 dat hij het zeer te betreuren vond dat niemand aan tafel de man aansprak op de fatshaming. De EO liet vandaag al weten dat presentatoren Tijs van den Brink en Giovanca Ostiana na de uitzending contact met Bruls hadden gezocht over het incident. Zij waren ook niet gelukkig met het feit dat ze niets hadden gezegd.

"Het maken van een talkshow is een voortdurend leerproces", aldus Huisjes. "We evalueren met regelmaat. En dit was een ongemakkelijk moment dat anders had gemoeten, daar was iedereen het unaniem over eens. We weten dat er op sociale media veel gezegd wordt over onze gasten en dat mag ook. Maar elke vorm van fatshaming wijzen wij af en willen wij op geen enkele manier goedkeuren of bevorderen."

Maar even, zeg nou zelf: Bruls blijft wel een gehaktbal: 

 

Oww, er gaat iets niet goed bij het opvragen van de reaguursels.
Reaguren Bekijk reaguursels {{totalComments}}
{{totalComments}} reaguursels geplaatst {{totalComments}} reaguursel geplaatst Er zijn geen reaguursels geplaatst.
Vernieuw
image/svg+xml
image/svg+xml
{{comment.nickname}}
{{comment.dateCreated | date:'dd MMMM yyyy - hh:mm:ss'}}
Niet ok Gemeld

{{comment.text}}

Vernieuw
Reaguren is niet mogelijk.
{{message}}
{{message}}
Je bent vergeten een reaguursel op te geven.
PowNews
image/svg+xml
Kijk ook
image/svg+xml