Opa geilt op minderjarig meisje, krijgt werkstraf
Binnenland

Opa geilt op minderjarig meisje, krijgt werkstraf.

Een 66-jarige man uit Enschede is vandaag door de rechtbank in Almelo veroordeeld tot 120 uur taakstraf omdat hij via internet een 15-jarig meisje voor zich probeerde te winnen.

De man maakte een nepprofiel aan op een datingsite en deed zich vijftig jaar jonger voor. Hij kreeg het minderjarige meisje, dat in een ziekenhuis is opgenomen met een eetstoornis, zover om blootplaatjes en een filmpje van haarzelf naar hem te sturen.

Als klap op de vuurpijl trachtte de man met het meisje af te spreken in de hal van het ziekenhuis waarin zij verblijft. Jammer genoeg voor de man werd hier door een verpleegster een stokje voor gestoken toen het meisje de medewerkster van het ziekenhuis vertelde over haar contacten met de man. Hierop informeerde de verpleegster de ouders van de puber en de politie. De lange arm der wet hield de man vervolgens aan in Enschede.

Verslaafd

De man zou een groot deel van zijn leven buiten Nederland hebben gewoond en contactgestoord zijn, zo weet RTV Oost. Ook zou hij verslaafd zijn geraakt aan internetporno, waarvoor hij in behandeling is bij de stichting Tactus. De rechtbank heeft geoordeeld dat de man naast zijn werkstraf ook de behandeling aldaar moet afmaken. Doet hij dit niet, dan zal hij twee maanden de bajes in moeten.

Alle artikelen geladen. Overzicht →