'Opdrachtgevers moord Peter R. wilden ook Rutte ontvoeren'

'Opdrachtgevers moord Peter R. wilden ook Rutte ontvoeren' 

04 januari 2023 - 10:29

Zoals u weet werd onze premier Mark Rutte twee maanden na de dood van Peter R. de Vries in juli 2021 extra beveiligd vanwege dreiging. Dat blijkt geen toeval te zijn: volgens getuige 'Eddy' had de criminele organisatie achter de moord op Peter R. de Vries ook plannen om hem te ontvoeren.

'Eddy' (zijn schuilnaam natuurlijk) heeft dit naar eigen zeggen gehoord van ene Krystian M., die wordt verdacht van het organiseren van de moord op de misdaadjournalist. De verklaring is ingezien door NU.nl

De getuige kreeg naar eigen zeggen last van zijn geweten en stapte naar de politie. Zijn verklaringen spelen een belangrijke rol in het proces tegen de verdachten van de moord op De Vries. Hij koppelt de uitvoerders van de liquidatie aan de criminele organisatie van Ridouan Taghi, bij zijn criminele vriendjes beter bekend als 'oom'. Taghi Oom zou dus ook Rutte hebben willen ontvoeren:

"Eddy zegt dat er ook plannen waren om Rutte te ontvoeren. Dat kreeg hij naar eigen zeggen te horen van M., vlak na de aanslag op De Vries. M. zou hebben gezegd dat "die mensen (achter de moord, red.) echt sterk zijn" en dat "ze ook de premier wilden ontvoeren". Toen de politie Eddy vroeg of hij wist wie M. bedoelde met "die mensen", zei hij dat M. het weer over "oom" had."

Oww, er gaat iets niet goed bij het opvragen van de reaguursels.
Reaguren Bekijk reaguursels {{totalComments}}
{{totalComments}} reaguursels geplaatst {{totalComments}} reaguursel geplaatst Er zijn geen reaguursels geplaatst.
Vernieuw
image/svg+xml
image/svg+xml
{{comment.nickname}}
{{comment.dateCreated | date:'dd MMMM yyyy - hh:mm:ss'}}
Niet ok Gemeld

{{comment.text}}

Vernieuw
Reaguren is niet mogelijk.
{{message}}
{{message}}
Je bent vergeten een reaguursel op te geven.
PowNews
image/svg+xml
Kijk ook
image/svg+xml