Opgelet: Politie komt met nieuwe flitsapparatuur
Binnenland

Opgelet: Politie komt met nieuwe flitsapparatuur.

Oei, oei. Dat wordt oppassen, vrienden. De politie heeft inmiddels de beschikking gekregen over high-tech flitsapparaatjes en slaat de komende maanden aan het testen.

De nieuwe technische hoogstandjes gaan niet alleen de snelheden na, ook kan worden gesignaleerd wie zich schuldig maakt aan WhatsAppen, bellen en het negeren van rode kruizen.

In de provincies Groningen en Limburg worden de komende tijd stiekem onopvallende camera's gestopt in aanhangwagens. Zo moeten snelheidsovertreders makkelijker gepakt kunnen worden.

Elders in het land staan de 'rood kruis-flitsers' en de flitsers die appende en bellende bestuurders naar het CJIB leid voor hun debuut. Het is overigens niet zo dat de camera's kunnen waarnemen of iemand aan het bellen of appen is. Geregistreerd wordt of men iets in zijn hand heeft, waarna politiemensen de beelden nader bekijken en een vonnis vellen.

In het archief duikelden we deze gedateerde beelden op van Rutger, die bij GeenStijl polshoogte ging nemen in het leven van een shaggie-rokend flitsagentje.

Alle artikelen geladen. Overzicht →