Opgepast: 'Raketten N.K. kunnen Europa treffen' 

01 september 2017 - 15:39

De Franse minister van Buitenlandse Zaken is er van overtuigd dat Noord-Korea zeer binnenkort in staat is om nucleaire raketten richting Europa af te vuren. En dat is - verrassend - zeer slecht nieuws.

"We zien dat Noord-Korea zo snel mogelijk raketten wil hebben die een kernlading kunnen vervoeren. In een paar maanden tijd kan het zover zijn", zo laat hij weten tegenover een Frans radiostation. Als het zover komt dan ontstaat er volgens hem voor Europa een hele gevaarlijke situatie. Ja, gek hé?

Poetin, The Donald en Kim

Ondertussen roept de Russische president Poetin de Verenigde Staten op om vooral eens even te dimmen met de agressieve toon richting de Noord-Koreanen. Trump moet weten dat Kim nou eenmaal een licht ontvlambaar mannetje is en moet de verstandigste van de twee zijn.

'The Donald' uit via zijn favoriete communicatiekanaal Twitter al weken kritiek op De Briljante Kameraad. Gisteren berichtte hij nog dat "praten niet het antwoord is" en dat er "al 25 jaar afpersingsgeld wordt betaald". En dat is volgens Poetin kolen op het vuur gooien. "Provocaties, druk en oorlogszuchtig en agressief taalgebruik leiden tot niets", laat hij op de website van het Kremlin weten. 

Oww, er gaat iets niet goed bij het opvragen van de reaguursels.
Reaguren Bekijk reaguursels {{totalComments}}
{{totalComments}} reaguursels geplaatst {{totalComments}} reaguursel geplaatst Er zijn geen reaguursels geplaatst.
Vernieuw
{{comment.nickname}}
{{comment.dateCreated | date:'dd MMMM yyyy - hh:mm:ss'}}
Niet ok Gemeld

{{comment.text}}

Vernieuw
Reaguren is niet mogelijk.
{{message}}
{{message}}
Je bent vergeten een reaguursel op te geven.
Advertentie