Opgestapt D66-Kamerlid keert ineens terug
Binnenland

Opgestapt D66-Kamerlid keert ineens terug.

Wie kent haar nog: Beroepswachtgeldgraaier Wassila Hachchi. Na zes jaar (2010-2016) een D66-plekje in de Tweede Kamer te hebben opgevuld, verliet ze de partij in 2016 om het campagneteam van Hillary Clinton te versterken. Maar nu is Hachchi terug.

Haar American dream duurde al met al niet zo heel erg lang. Na minder dan een jaar vond Hachchi zichzelf terug in Breda. Ze besloot zich daar toe te leggen opĀ coachen, spreken en trainen van anderen in (zelf)dialoog.

Dat verdiende echter een heel stuk minder Toch is de politiek blijkbaar altijd blijven kriebelen want nu komt naar voren dat Wassila zichzelf weer heeft aangemeld bij haar voormalige partij. Waarom? Omdat ze "meer dan ooit beseft dat de politiek anders moet en kan."

Hoe? Hachchi mist "echt leiderschap", vindt Pechtold eigenlijk maar een nietsnut die dicatoriale trekjes vertoonde binnen de partij. Grappig, want ze heeft het destijds toch mooi zes jaar volgehouden en had destijds geen enkele vorm van kritiek op hoe Pechtold de partij leidde. Maar nu: "Kies je een opvolger van hetzelfde type als Pechtold, dan krijg je ook hetzelfde soort leiderschap."

Er zit haar nog iets dwars, iets dat ons doet vermoeden dat ze zich beter had kunnen aanmelden bij de heren van DENK. Hachchi mist namelijk diversiteit binnen de fractie. En alhoewel ze stelt dat diversiteit "meer is dan regelen dat er genoeg vrouwen, Marokkanen en Turken binnen de partij vertegenwoordigd zijn", is haar punt natuurlijk duidelijk.

Goed, D66 wil en kan niet bevestigen dat het afgedropen ex-lid inmiddels weer bij de familie hoort. De partijwoordvoerder wil wel kwijt dat "wanneer je ons mist, je altijd kunt terugkeren."

Alle artikelen geladen. Overzicht →