Opgetrommelde politie vindt per toeval gezochte crimineel
Binnenland

Opgetrommelde politie vindt per toeval gezochte crimineel.

De politie heeft vorig week woensdag in een woning in een flatgebouw in Amsterdam een gezochte 'zware crimineel' aangehouden. Op zich niets bijzonders, maar wel doordat het helemaal niet de bedoeling was om hem op te pakken.

De politie was namelijk opgetrommeld vanwege een melding van mogelijk huiselijk geweld. De verklikker melder, die ook in de flat woont, had luide stemmen gehoord van een man en een vrouw en was bang dat die twee elkaar wat aan zouden doen.

Eenmaal aangekomen bij het doorgegeven adres was er niemand thuis, maar konden agenten door een raam zien dat het inderdaad een rommel was binnen, "alsof er was gevochten". De deur was niet op slot en ze gingen naar binnen, doorzochten de boel en vonden tot hun stomme verbazing de crimineel, verstopt achter een douchegordijn.

De crimineel in kwestie had namelijk de politieauto gespot en was er van overtuigd dat die voor hem was. Hij ging toen snel de woning binnen. Hij bleek dubbel pech te hebben: De melder had namelijk het verkeerde adres doorgegeven.

Echt waar. Het hele verhaal kunt u hier teruglezen.

Alle artikelen geladen. Overzicht →