OPHEF: Max voor sportman vh jaar, Van Gerwen niet
Sport

OPHEF: Max voor sportman vh jaar, Van Gerwen niet.

Max Verstappen is genomineerd voor sportman van het jaar. Dat is grappig, aangezien de snelle Limburger vorige week nog aangaf daar helemaal geen interesse in te hebben. Intussen schittert darter Michael van Gerwen door afwezigheid, dus reden genoeg voor ophef. 

"Of ik Sportman van het jaar moet worden? Ehm, eigenlijk liever niet, want dan hoef ik er ook niet naar toe. Wéér een gala. Pff... Nee, dan heb ik liever helemaal niks", zei Verstappen eerder tegen het AD. Bovendien is hij dan op vakantie. "Geef die eretitel maar aan iemand anders." 

Toch maakt hij net als Sven Kramer, Ferry Weertman, Dorian van Rijsselberghe en Tom Dumoulin kans op de titel 'Sportman van het jaar'. Grote afwezige op de lijst is darter Michael van Gerwen, die volgens velen een nominatie net zo hard verdient. Hij voldeed volgens het AD echter niet aan de voorwaarden: een niet-olympische sport moet minimaal 55 landen op het WK hebben.

Dat is gek, vindt Twitterend Nederland, want voldoet Verstappen dan wel aan deze voorwaarden? Als het aan Max lag, kreeg Van Gerwen in ieder geval de titel: "Michael van Gerwen zou wel kunnen winnen denk ik, hij heeft immers ook een goed jaar gehad", zei hij eerder tegen Racefront

Alle artikelen geladen. Overzicht →