Ophef! Bijna 1 mln ingezameld voor agent, 5x zoveel als voor moeder Nahel

Ophef! Bijna 1 mln ingezameld voor agent, 5x zoveel als voor moeder Nahel 

03 juli 2023 - 16:04

Het is tijd om boos te worden. In Frankrijk is voor de agent die Nahel doodschoot in een paar dagen tijd bijna 1 miljoen euro opgehaald, en dat terwijl bij een vergelijkbaar initiatief voor de moeder van Nahel nog geen twee ton is ingezameld. Dat is ruim vijf keer minder dus. Een schande! 

Of zou het misschien zo kunnen zijn dat dit niet meer dan logisch is, aangezien Frankrijk sinds het trieste incident veranderd is in één groot slagveld waarop een heuse burgeroorlog woedt? Dat ook in het land van stokbrood, kaas en wijn bepaalde 'groepen jongeren' schijt hebben aan het gezag en de Sterke arm der Wet en dat mensen dat zat zijn? Dat mensen het misschien zat zijn dat dezelfde 'groepen jongeren' van de gelegenheid gebruik maken om het schandalig dure Louis Vuitton leeg te roven en het niet nodig vinden om te betalen voor boodschappen?

Ja, de actie van de agent in kwestie was niet oké, maar wat er nu gebeurt slaat alles en blijkbaar geven mensen graag geld om hem een steun in de rug te geven. De actie is op poten gezet door ene Jean Messiha, de ex-woordvoerder van de extreemrechtse presidentskandidaat Eric Zemmour via de website GoFundMe. Duizenden mensen doneerden en dat is tegen het zere been van heel veel mensen in Frankrijk. Vooral vanuit linkse hoek klinkt veel kritiek. 

Oww, er gaat iets niet goed bij het opvragen van de reaguursels.
Reaguren Bekijk reaguursels {{totalComments}}
{{totalComments}} reaguursels geplaatst {{totalComments}} reaguursel geplaatst Er zijn geen reaguursels geplaatst.
Vernieuw
image/svg+xml
image/svg+xml
{{comment.nickname}}
{{comment.dateCreated | date:'dd MMMM yyyy - hh:mm:ss'}}
Niet ok Gemeld

{{comment.text}}

Vernieuw
Reaguren is niet mogelijk.
{{message}}
{{message}}
Je bent vergeten een reaguursel op te geven.
PowNews
image/svg+xml
Kijk ook
image/svg+xml