OPHEF in Scrabble-wereld: pionier flest de boel
Buitenland

OPHEF in Scrabble-wereld: pionier flest de boel.

De Scrabble-wereld staat in brand. De Britse Scrabblebond heeft Allan Simmons, een van zijn absolute topspelers, namelijk voor drie jaar geschorst omdat hij de boel heeft bedonderd.  

Drie getuigen hebben onafhankelijk van elkaar gezien hoe Simmons tijdens een WK-wedstrijd in Lille zijn getrokken letters terug stopte in zijn zakje, om daarna nieuwe letters te trekken. En dat mag natuurlijk niet! Weten zelfs wij amateur-spelers van de redactie.

Ook zou Simmons zijn zakje tijdens het trekken van nieuwe letters niet op ten minsten schouderhoogte hebben gehouden. Komt volgens de speler in kwestie door 'de hoge speldruk', dan kun je zoiets pardoes vergeten.

De wantoestanden stapelden zich op. Simmons liet ook ijn handpalm niet zien vooraf, zodat de tegenspeler niet kon controleren of hij niet stiekem al letters in zijn hand had. Vandaar dat deze tegenspeler bezwaar maakte en er een onderzoek volgde. 

Echt een SCHANDALIGE vertoning dus. De bond kon dan ook niets anders doen dan deze man te schorsen. Simmons speelde het bordspel al meer dan 30 jaar en werd in 2008 kampioen van zijn land. Ook schreef hij meerdere boeken en becommentarieerde hij wedstrijden.

Alle artikelen geladen. Overzicht →