Ophef: Juf maakt 'sexy' barbies, ouders laten kids thuis 

04 oktober 2018 - 11:30

Het wordt ook steeds gekker in dit land... Op twee basisscholen in Rotterdam zijn ouders woest omdat de leerkracht van groep 5 in haar vrije tijd 'sexy barbies' in elkaar knutselt. Dat is aanstootgevend vinden zij.

De juf zou op haar Facebookpagina afbeeldingen plaatsen van door haar gecreëerde schaars geklede barbiepoppen in uitdagende poses. Ook 'zoenen' ze met elkaar, 'buigen' ze voorover in doorschijnende kleding of met een ster op hun blote billen.

'Kunst', aldus de leerkracht. Nou kunnen wij daarover discussiëren, maar moet ze helemaal zelf weten. Het feit dat Facebook de afbeeldingen niet verwijdert zegt voldoende aangezien er zoals u weet geen preutser bedrijf bestaat dan dit sociale mediakanaal. 

Goed, desondanks is dit alles reden voor ouders om hun kinderen - die toch echt leerplicht hebben -  maar thuis te laten. "Het is toch niet normaal dat een docent dit soort beelden kan hebben?", klagen zij in een brief. 

Schooldirecteur Per Severin bevestigt deze gang van zaken tegen het AD. Volgens hem verschilt het per dag maar gaat het in elk geval om meer dan vijf leerlingen. De gemeente en de Onderwijsinspectie zijn inmiddels ingeschakeld om de barbievete op te lossen.

Oww, er gaat iets niet goed bij het opvragen van de reaguursels.
Reaguren Bekijk reaguursels {{totalComments}}
{{totalComments}} reaguursels geplaatst {{totalComments}} reaguursel geplaatst Er zijn geen reaguursels geplaatst.
Vernieuw
{{comment.nickname}}
{{comment.dateCreated | date:'dd MMMM yyyy - hh:mm:ss'}}
Niet ok Gemeld

{{comment.text}}

Vernieuw
Reaguren is niet mogelijk.
{{message}}
{{message}}
Je bent vergeten een reaguursel op te geven.
Advertentie