Nederland heeft genoeg van Maurits Hendriks #ophef
Binnenland

Nederland heeft genoeg van Maurits Hendriks #ophef.

Nederland heeft het he-le-maal gehad met "chef de mission" Maurits Hendriks. Het begon met het naar huis sturen van Yuri van Gelder, toen was er de "losersvlucht" en daar bovenop gaf hij een interview waarbij vooral de teleurstelling over het aantal behaalde medailles (één minder dan in Londen) ervan afdroop.

Maurits Hendriks werd naar aanleiding van #Yurigate al vakkundig afgeserveerd door Youp van 't Hek. "Na de Olympische Spelen gaat onze Chef de Mission weer het schnabbelcircuit in en staat hij drie keer per week op saaie congressen tegen brave kantoortypes te oreren hoe je moet managen." In plaats van wegsturen had Hendriks Yuri juist moeten beschermen, vindt Youp. "Tegen zichzelf en tegen de publieke opinie."

Terug in Nederland deed Yuri wat hij het beste kan: in de ringen hangen. Afgelopen zondag deed hij zijn Olympische finale alsnog op LowLands. Een betere dikke middelvinger richting Hendriks had hij niet kunnen bedenken. Proost Yuri!

Maar Yuri naar huis sturen was niet voldoende voor Hendriks. De sporters die geen medaille hadden gehaald mochten vroegtijdig naar huis. Zelfs de sporters die zelf een verder verblijf wilden betalen zoals Inge Dekker, moesten nokken van de Chef de Mission. Hup, terug naar Nederland met de  "losersvlucht". En bedankt voor je inzet hè! "Vernederend", zei zwemster Femke Heemskerk maandagavond bij Pauw.

Het interview van afgelopen zondag was voor velen de spreekwoordelijk druppel. Hendriks was teleurgesteld over het aantal medailles. Het was een "hard gelag", volgens Hendriks. Tevreden? Nee, dat was een woord wat 'ie niet over zijn lippen kreeg. Volgens Vrij Nederland maakte hij in dit interview korte metten met de Olympische gedachte. Hoezo is meedoen belangrijker dan winnen?

Bij Voetbal Inside liet voetbalanalist René van der Gijp maandagavond weten "ziek" te zijn geworden na dit interview. "Wat een enge man vind ik dat, bah", aldus Gijpie die nog eens twee minuten zijn gal spuwde. Volgens Johan Derksen, altijd goed voor een venijnige belediging, is Hendriks een "omhooggevallen hockeykeeper uit Almelo."

Ook op twitter werd Hendriks met de grond gelijk gemaakt. Een kleine bloemlezing.

Vanmiddag is de huldiging van de Olympische Sporters in de Amsterdamse RAI. Sommige sporters hebben begrijpelijk bedankt voor de eer. PowNed is erbij. Hou de site in de gaten voor het verslag van die middag!

Alle artikelen geladen. Overzicht →