OPHEF! Oliebollenbakker fuckt met zondagsrust
Binnenland

OPHEF! Oliebollenbakker fuckt met zondagsrust.

Hahaha. DIE voor je, gristelijke deugnieten van de gemeente Vriezenveen! Jullie alom bewierookte zondagsrust-geneuzel gaat op oudjaarsdag door oliebollenbakker Harry Rond van ijssalon Bon Giorno compleet gesloopt worden.

De feestdag valt dit jaar op een zondag, en dus wil het college van burgemeesters en wethouders van de gemeente Twenterand een algeheel verkoopverbod. Omdat: 'dag des Heren' en zo.

Kan men allemaal wel willen, maar bakker Rond peinst er niet over. Hij beroept zich op zijn vergunning, die voorschrijft dat hij dagelijks tussen 12.00 en 21.00 uur producten mag verkopen. Dat geldt dus ook voor oudjaarsdag.

Ondertussen moet het college van B en W te maken dealen met NOG een probleem. Er zijn twee andere bakkers, De Harmonie en De Kraai, die normaliter oliebollen ook verkopen op oudjaarsdag. Het plan is, onder het mom van gelijke monniken, gelijke kappen, om ook hen geen vergunning te verlenen.

Bakkerij De Harmonie heeft inmiddels al ingestemd met het bakverbod. Zij achten de traditionele zondagsrust net even iets belangrijker als de pingping.

Alle artikelen geladen. Overzicht →