Ophef om blote Hillary Clinton
Raar

Ophef om blote Hillary Clinton.

Een kunstzinnige uiting in het Amerikaanse Manhattan vandaag werd niet echt gewaardeerd. Een naakte karikatuur van Hillary Clinton werd bruut van haar sokkel getrokken.

Clinton heeft hoefjes gekregen van de kunstenaar en een rustende Wall Street-bankier tegen haar borst. Al na drie uur werd Clinton echter door een woeste vrouw omver getrokken. "Dit is obsceen!" schreeuwde het vrouwmens, dat Nancy heet en in een museum werkt. Met tranen in haar ogen deed de beteuterde burger verslag. "Om zoiets voor de deur van mijn werk te zetten... Ik zou dit niet hoeven moeten zien."

Er volgde nog een soort vreemde worsteling met kunstenaar Anthony Scioli, die zijn Hillary-creatie weer overeind wilde helpen, maar dat liet Nancy niet over haar kant gaan. De vrouw met oog voor echte kunst posteerde haar billen op Hillary zodat Scioli er niet meer bij kon. Dat leidde weer tot geharrewar met voorbijgangers, meldt New York Daily News.

Uiteindelijk kwam een zooitje dienders Scioli vertellen dat 'ie Hillary weg moest halen omdat hij geen vergunning had om haar daar überhaupt neer te zetten. Eerder moest Donald Trump eenzelfde lot ondergaan. Ook hij werd op allerminst charmante wijze vereeuwigd als standbeeld.

Alle artikelen geladen. Overzicht →