OPHEF om Het Zelfmoordspel 

29 september 2017 - 21:30

De Nederlandse huisarts Wil Witting heeft een spel bedacht om zelfmoord bespreekbaar te maken. Vet handig (?), want gemiddeld zijn er in Nederland per dag vijf mensen die zichzelf van het leven beroven. Dus is het goed dat u met de familie op deze manier daar eens lekker luchtig over kunt praten.

Maar het nieuwe spel, waarbij je naar verluidt hebt verloren je wint als je 'zelfmoord' pleegt, schiet directeur Jan Mokkenstorm van hulplijn 113 Zelfmoordpreventie in het verkeerde keelgat. Het spel is "niet volgens de richtlijn hoe je moet omgaan met personen met suïcideneigingen. Je kan kwetsbare mensen beïnvloeden", zegt hij tegen RTL Nieuws

Mokkenstorm vindt dat er op deze manier onbedoeld reclame wordt gemaakt voor methodes. Tja, je zou mensen die levensmoe zijn maar op ideeën brengen inderdaad. Alhoewel iedereen overal een touw kan kopen, nietwaar?

Ook op Twitter krijgt deze man bijval:

Dus, geen zin om voor de tienduizendste keer met pa en ma 'gezellig' monopoly te spelen ? Het Zelfmoordspel bevat 110 kaarten, met onder andere obstructie-kaarten (om wapens onklaar te maken), preventiekaarten en hulpverleningskaarten.

Hier een handig instructievideootje over hoe het spel gespeeld dient te worden:  

Oww, er gaat iets niet goed bij het opvragen van de reaguursels.
Reaguren Bekijk reaguursels {{totalComments}}
{{totalComments}} reaguursels geplaatst {{totalComments}} reaguursel geplaatst Er zijn geen reaguursels geplaatst.
Vernieuw
image/svg+xml
image/svg+xml
{{comment.nickname}}
{{comment.dateCreated | date:'dd MMMM yyyy - hh:mm:ss'}}
Niet ok Gemeld

{{comment.text}}

Vernieuw
Reaguren is niet mogelijk.
{{message}}
{{message}}
Je bent vergeten een reaguursel op te geven.
Advertentie