Ophef om seksquiz in klas
Raar

Ophef om seksquiz in klas.

De wiskundedocent van klas 2B1 van AOC Oost in Enschede beloofde zijn leerlingen een verrassing als ze goed zouden opletten. De verrassing: een seksquiz.

Dat viel niet in goede aarde bij de schoolleiding, die een onderzoek instelde. De docent is tijdens dit onderzoek volgens woordvoerster Tamara de Lange "vrijgesteld van werkzaamheden. Er is geen sprake van schorsing of ontslag." 

De Lange weet ook niet precies wat er is gebeurd. Een leerling wel: "Dinsdag hadden we wiskunde. De docent zei dat als we goed ons best deden, hij nog wat leuks ging doen. Dat bleek een kahoot, een soort quiz waarbij je met de telefoon antwoorden kunt geven bij vragen op het digibord. De eerste kahoot ging over wiskunde, maar de tweede bestond uit vragen over seks. Met meerdere plaatjes erbij. Drie leerlingen wilden niet meedoen. Ze vonden het niet kunnen. Daar was hij boos over", citeert Tubantia.

Ook de mentor en schoolleiding vonden de quiz te ver gaan. De mentor stapte naar Bureau Leerlingenzaken (BLZ). Daarop werd besloten de docent naar huis te sturen en ouders middels een brief in te lichten. 

Hoe lang het onderzoek gaat duren, is nog niet duidelijk. Niet alle leerlingen hebben de quiz overigens als storend ervaren: een aantal startte een handtekeningenactie als steunbetuiging aan hun wiskundedocent. 

Alle artikelen geladen. Overzicht →