Ophef om slavernij-spel op basisschool
Buitenland

Ophef om slavernij-spel op basisschool.

Een Amerikaanse onderwijzeres is in de problemen gekomen nadat zij basisschoolleerlingen op interactieve wijze liet kennismaken met het slaventijdperk van hun land. Zij deed dit met hulp van een spel, waarbij de koters konden proberen te ontsnappen van de plantage. Familie van het enige zwarte kind in de klas, een 10-jarig meisje, heeft nu geklaagd over de game. 

Als het de scholieren niet lukte om te vluchten via de Underground Railroad moesten zij terug naar hun meesters en kregen ze - op papier - 'straf', schrijft New York Daily News. Het zwarte meisje zou in totaal liefst zes maal zijn teruggezonden naar de plantage en ontving ook 'slaag'. 

De oma van het kind was not amused door het spel en trekt een parallel met de Holocaust, ofwel de volkerenmoord op de joden. "Als mensen met dobbelstenen moeten bepalen of ze naar de gaskamer gaan, zie je dan de gelijkenis?"

De school zegt geen weet vooraf te hebben gehad over de activiteiten van de juf. Het is nog onduidelijk of er disciplinaire maatregelen tegen haar worden genomen. 

Alle artikelen geladen. Overzicht →