Ophef! Pink Ribbon wil geen donaties van naaktkalender
Binnenland

Ophef! Pink Ribbon wil geen donaties van naaktkalender.

Borstkankerstichting Pink Ribbon wil geen donaties die voortkomen uit de verkoop van een naaktkalender. Dat zorgde deze week voor ophef, want velen begrijpen niet waarom een kankerstichting nee zou zeggen tegen donaties. 

Zo simpel ligt het niet volgens directeur Marc Albert; "Erotisch getinte acties ondersteunen wij niet". Een deel van de achterban van Pink Ribbon zou zich in het verleden namelijk hebben gestoord aan het feit dat borstkanker wordt geseksualiseerd.

Op de kalender staan roeiers van D.R.V. Euros. Die kregen vanuit hun vereniging de opdracht om in de media te komen én iets voor anderen te doen. "Dat konden we zo mooi combineren”, aldus initiatiefnemer Seth van Wieringen (20) tegen het NRC. "Als roeiers hebben we sowieso weinig moeite met naakt zijn." Het doel kozen ze ook niet voor niets. "De moeder van een van ons is afgelopen jaar aan borstkanker overleden, dus dat leek ons een goede keuze."

Dat de stichting, die de laatste tijd niet zo positief in de media verschijnt, hier wederom reputatieschade aan over kan houden, verandert niets aan hun standpunt. "We doen dit niet voor niets", aldus Albert. 

De roeiers hebben inmiddels een andere stichting gevonden aan wie ze hun geld kunnen doneren. Fight Cancer, 'zusje' van het KWF, kon de actie wel waarderen. "Wij zijn het rebelse zusje, dus deze actie past wel bij ons", aldus een woordvoerder. 

Bij Overijssel Vandaag vertelden de jongens over hun kalender (inclusief foto's!).

Alle artikelen geladen. Overzicht →