OPHEF: Rechtbank paait verkrachtende asielzoeker
Binnenland

OPHEF: Rechtbank paait verkrachtende asielzoeker.

De Telegraaf komt deze morgen met een zeer schokkende onthulling. Zaman S., Afghaans asielzoeker en naar Nederland gekomen om jonge verstandelijk gehandicapte meisjes te verkrachten, is door de rechtbank tot een lagere straf veroordeeld om zijn verblijfsvergunning niet in gevaar te laten komen.

De 38-jarige S. werkte twee jaar geleden in een winkel en vergreep zich aan een 18-jarig meisje dat als klant de winkel binnenkwam.

Conform de te volgen richtlijnen zou S. in aanmerking zijn gekomen voor twee jaar celstraf, maar de rechtbank wilde de Afghaan koste wat het kost in Nederland houden en legde hem dus een veel lagere straf op. 

In plaats van dergelijke misbaksels het land uit te flikkeren, krijgt hij van de rechtbank dus gewoon nog een kans om wellicht iemand te verkrachten.

Het slachtoffer, haar vader zijn woedend. En terecht. "Misschien is dit in zijn land normaal, maar hier niet", aldus de vader. Ook advocaat Richard Korver begrijpt niet dat er in dit geval de voorkeur wordt gegeven aan het behoud van een verblijfsvergunning.

Alle artikelen geladen. Overzicht →