OPHEF: Slotenmaker laat demente man 8 keer dokken
Binnenland

OPHEF: Slotenmaker laat demente man 8 keer dokken.

De Rotterdamse slotenmaker Mohamed A. heeft een 70-jarige demente man uit Zoetermeer acht (!1!!) keer laten betalen voor een rekening.

In totaal gaat het om bijna 2.000 euro, zo vertelt de zoon van de man aan het Algemeen Dagblad (betaalmuur)

"Mijn vader heeft zes keer 250 euro overgemaakt, één keer 300 en één keer 180 euro. De slotenmaker heeft zich overigens ook een keer voorgedaan als cv-monteur. Hij kwam zogenaamd namens de Vereniging van Eigenaren. Er moest een nieuw slot op de deur en mijn vader heeft daar 300 euro voor betaald", aldus de zoon van de man.

Toen A. de laatste keer op bezoek kwam voor een extra zakcentje, was de zoon jammer genoeg bij zijn vader. Die besloot het bezoek van de politie niet af te wachten en zelf actie te ondernemen. Hij sleepte de oplichter mee naar de bank en dwong hem het bedrag te pinnen dat hij van het slachtoffer afhandig had gemaakt. Daarna heeft hij de politie gebeld en is A. aangehouden.

A. heeft zijn daden toegeven, maar geeft een compleet andere lezing van de situatie. Hij zou juist spijt hebben gehad van zijn handelen en zou daarom nog een keer naar de demente man zijn toegegaan 'om het op te lossen'.

A. overweegt juridische stappen tegen de zoon omdat die via Facebook waarschuwt voor de praktijken van Mohamed.

Alle artikelen geladen. Overzicht →