OPHEF: Turkse 'haatzaaifilm' in NL'se bioscopen 

27 september 2017 - 11:17

Morgen is het zover, dan gaat in verschillende Nederlandse bioscopen de Turkse film 'Vaderland' in première. U mag raden waar dat betrekking op heeft. In één keer goed! Nederland! Want we zijn allemaal medelanders! De mislukte staatsgreep op 15 juli 2016 en vooral de aanhoudende demonisering van Fethullah Gülen en zijn aanhangers.

Kosten noch moeite zijn gespaard om aan te tonen hoe heldhaftig Turkse nationalisten het land 'van de ondergang hebben gered'. De acteur die het gevaar verbeeldt, heeft bijzonder veel weg van Gülen.

De film leidt in ieder geval tot ophef en onbegrip bij het CDA en de Rotterdamse gemeenteraad. Fractievoorzitter Sven de Langen zegt: "Het lijkt erop dat de film bijdraagt aan het versterken van het beeld dat de Turkse overheid van de coup wil verspreiden. Dit beeld heeft in de praktijk negatieve gevolgen voor bepaalde groepen Turkse Rotterdammers."

Gelukkig hebben de grijze wolven in schaapskleren leden van DENK ook een mening. Het zal u niets verbazen dat zij de vertoning van de beelden toejuichen. Jongerenvoorzitter Enes Yigit, da's dat knulletje dat ten behoeve van DENK heeft gezorgd voor tenminste TWINTIG nepprofielen op Facebook en Twitter, vindt het "belachelijk" dat de gemeenteraad zich buigt over de actiefilm.

Niettemin is het speciale 'spanningsteam' van het ministerie van Sociale Zaken in opperste staat van paraatheid. "We houden in de gaten of het leidt tot spanningen in de Turkse gemeenschap."

Oww, er gaat iets niet goed bij het opvragen van de reaguursels.
Reaguren Bekijk reaguursels {{totalComments}}
{{totalComments}} reaguursels geplaatst {{totalComments}} reaguursel geplaatst Er zijn geen reaguursels geplaatst.
Vernieuw
{{comment.nickname}}
{{comment.dateCreated | date:'dd MMMM yyyy - hh:mm:ss'}}
Niet ok Gemeld

{{comment.text}}

Vernieuw
Reaguren is niet mogelijk.
{{message}}
{{message}}
Je bent vergeten een reaguursel op te geven.
Advertentie