Opnames Farid Azarkan mogen op internet blijven 

15 augustus 2018 - 17:00

Tegenvallertje voor de grappigste partij die in de Nederlandse Tweede Kamer is gezeteld. De opnames die omroep BNNVara stiekem maakte van Tweede Kamerlid Farid Azarkan hoeven van de rechtbank in Amsterdam niet offline te worden gehaald. 

Denk sleepte BNNVARA voor de rechter nadat het radioprogramma De Nieuws BV geluidsopnames had gemaakt van een gesprek met Azarkan op de fractiekamer. De opnames bevatten het beruchte idee van Azarkan om een nepadvertentie te maken in de PVV-huisstijl om het te laten lijken dat Geert Wilders ons land wil 'zuiveren'.

BNNVARA achtte publicatie van de stiekem opgenomen geluidsfragmenten van publiekelijk belang. Denk vond het daarentegen niet kunnen dat één van hun partijleden in principe bij de neus was genomen.

De rechter oordeelde vandaag dat publicatie inderdaad in strijd is met de richtlijnen van de Tweede Kamer om zonder toestemming in fractiekamers opnamen te maken, maar wijst erop dat in dit geval Denk de journalisten daar zelf had uitgenodigd.

Daar komt nog eens bij de rechter van mening is dat het handelen van Azarkan had kunnen leiden tot polarisatie, angst en haat. Precies datgene waartegen Denk altijd zegt tegen te ageren.

Conclusie: na CEO van Denk's trollentroepen en in het rond roepen dat BNNVARA nepnieuws verspreidt terwijl de bewijzen op tafel liggen, zou een beetje fatsoenlijke politieke partij met ook maar een kootje aan ruggengraat allang zijn conclusies hebben getrokken. Dat dit niet gebeurt zegt waarschijnlijk meer over Denk dan over Farid Azarkan.

Oww, er gaat iets niet goed bij het opvragen van de reaguursels.
Reaguren Bekijk reaguursels {{totalComments}}
{{totalComments}} reaguursels geplaatst {{totalComments}} reaguursel geplaatst Er zijn geen reaguursels geplaatst.
Vernieuw
{{comment.nickname}}
{{comment.dateCreated | date:'dd MMMM yyyy - hh:mm:ss'}}
Niet ok Gemeld

{{comment.text}}

Vernieuw
Reaguren is niet mogelijk.
{{message}}
{{message}}
Je bent vergeten een reaguursel op te geven.
Advertentie