Opnieuw 12 jaar cel voor kindermisbruiker
Binnenland

Opnieuw 12 jaar cel voor kindermisbruiker.

Een 36-jarige man uit Heerlen is vandaag opnieuw veroordeeld tot twaalf jaar cel vanwege het jarenlang seksueel misbruiken van zijn dochter en drie andere kids.

Hij was in hoger beroep gegaan tegen een eerdere uitspraak, maar het gerechtshof in Den Bosch vond deze straf wel gepast voor het ronduit zieke gedrag van de man.

De kindermisbruiker ging jarenlang 'lekker los': hij vergreep zich aan zijn bloedeigen dochter vanaf haar vierde, aan zijn nichtje vanaf haar achtste, aan een dertienjarige vriendin van zijn dochter en aan een tienjarige jongen. Het misbruik van zijn dochter duurde tenminste zes jaar, de anderen misbruikte hij tussen een maand en 3,5 jaar. "Het is maar de vraag of dit ingrijpende leed ooit voldoende zal helen", aldus het hof.

Zelf vindt de Heerlenaar dat hem geen blaam treft. Hij vindt ook dat er niks met hem aan de hand is en weigerde mee te werken aan onderzoeken of hij wel helemaal in orde is. Het hof vindt dat de man in elk geval "fors" gestraft moet worden en gaat daarom mee in een eerdere uitspraak van een rechtbank in Limburg.

Alle artikelen geladen. Overzicht →