Opnieuw boze mensen de straat op voor Sanda Dia

Opnieuw boze mensen de straat op voor Sanda Dia 

12 juni 2023 - 13:44

De woede en boosheid over de tragische dood van Sanda Dia blijft aan. In Rotterdam was er dit weekend een demonstratie over de ‘extreem lage’ straffen. Mensen gingen met borden de straat op, zij vinden dat er sprake is van racisme en klassenjustitie: “Wij willen dat het stopt, want het moet gewoon genoeg zijn”.

Mocht je even gemist hebben waarom iedereen boos is. Dan kun je hier nog even je achterstallige kennis opdoen. De jongens hebben een lage straf gekregen en daar is niet iedereen het mee eens: “De bedoeling is dat ze een hogere werkstraf krijgen, een hogere celstraf of een strafblad. Iets wat meer voor de samenleving betekent dan 400 euro”.

De demonstranten zijn vooral boos over de in hun ogen lage straffen: “Wat is dat voor soft hierzo? Als je drie mensen doodrijdt, krijg je 20 uur taakstraf. Dat is toch absurd”. Maar welke straf vinden zij passend dan? “Ja de elektrische stoel, maar die hebben ze niet meer”. Iemand anders zou een heel andere straf toepassen: “Ophangen die club. Ik vind die straf niet helemaal rechtvaardig”.

Er wordt vooral de link gelegd met racisme en klassenjustitie: “De frustratie is niet in woorden uit te drukken. Er is heel veel verdriet, woede en onrust bij mensen van kleur en dat is terecht”.

Oww, er gaat iets niet goed bij het opvragen van de reaguursels.
Reaguren Bekijk reaguursels {{totalComments}}
{{totalComments}} reaguursels geplaatst {{totalComments}} reaguursel geplaatst Er zijn geen reaguursels geplaatst.
Vernieuw
image/svg+xml
image/svg+xml
{{comment.nickname}}
{{comment.dateCreated | date:'dd MMMM yyyy - hh:mm:ss'}}
Niet ok Gemeld

{{comment.text}}

Vernieuw
Reaguren is niet mogelijk.
{{message}}
{{message}}
Je bent vergeten een reaguursel op te geven.
PowNews
image/svg+xml
Kijk ook
image/svg+xml