OV: kopstoot voor conductrice, bus bekogeld
Binnenland

OV: kopstoot voor conductrice, bus bekogeld.

Nieuwe dag, nieuwe geweldsdelicten in het openbaar vervoer. We beginnen met een conductrice in het Zeelandse Goes die een kopstoot kreeg van een reiziger. Daarna reizen we door naar Heemskerk waar twee ruiten van een bus aan diggelen gingen nadat het vervoersmiddel werd bekogeld met stenen. 

In Goes werd volgens PZC de conductrice aangevallen nadat ze een 26-jarige man om zijn plaatsbewijs vroeg. Dit frustreerde de man zo erg dat hij meteen maar een kopstoot uitdeelde. De man, afkomstig uit Dordrecht, werd door medereizigers in bedwang gehouden totdat agenten hem konden arresteren.

De conductrice heeft aangifte gedaan. Ze liep geen letsel op.

Bekogeling 

In Heemskerk vielen geen gewonden toen gisteravond een bus van Connexxion bekogeld werd met stenen. Twee ruiten gingen wel aan diggelen, zo meldt NH Nieuws. Wie de stenen gegooid heeft, is nog onduidelijk. Eerder deze week gingen de ruiten van een andere bus al aan diggelen.

De destructiereeks van deze week is er één in een lange rij van vernielingen. In een jaar tijd zijn minimaal zes bussen bekogeld. Om deze schandaligheden een halt toe te roepen, heeft Connexxion een particulier beveiligingsbedrijf in de arm genomen.

Alle artikelen geladen. Overzicht →