Opnieuw homodiscriminatie in Grunn
Binnenland

Opnieuw homodiscriminatie in Grunn.

Inwoner van Groningen Sandro Kortekaas is al jarenlang slachtoffer van een slepende burenruzie, naar eigen zeggen omdat hij homo is. De politie is nu een onderzoek gestart.

Twee weken geleden was een conflict over te harde muziek de druppel die de emmer deed overlopen, meldt RTV Noord. Kortekaas vroeg of de muziek wat zachter kon, en kreeg als respons beledigingen van "pisnichten en kontbonkers, tot dat ik daarvoor de doodstraf moet krijgen". De geplaagde Stadjer deed daarop aangifte van doodsbedreiging en homodiscriminatie.

De voorzitter van LGBT Asylum, dat opkomt voor de belangen van homoseksuele vluchtelingen, spreekt van "geen burenruzie, maar discriminatie". Hij vervolgt: "Het was allemaal erg bedreigend. Ze wilden bierflesjes door de ramen gooien en bleven ons uitschelden. Mijn gasten, waaronder een LGBT vluchteling, konden dat ook allemaal horen."
Niet verhuizen
Het steekt Kortekaas vooral dat de discriminatie van zijn buren komt. "Op straat word je regelmatig uitgescholden als homo, dat zal nooit echt stoppen. Maar je huis moet een veilig oord zijn. Maar ik ga in ieder geval niet verhuizen!"

Vorig weekend werd in Groningen een 26-jarige homo mishandeld tijdens uitgaan. Volgens de politie ging het niet om anti-homogerelateerd geweld, maar om 'regulier uitgaansgeweld'.
Alle artikelen geladen. Overzicht →