De charme van het Nederlandse amateurvoetbal
Sport

De charme van het Nederlandse amateurvoetbal.

Wéér vond er afgelopen weekend een ronduit schandalige vertoning plaats op de vaderlandse amateurvelden. Ditmaal in de regio Twente, waar tijdens een potje voetbal tussen Sportlust Glanerbrug en Grolse Boys de vlam in de pan sloeg. De scheidsrechter was, zoals zovaak bij hobbyvoetballers, de gebeten hond.

Het volgende was aan de hand: een speler van Grolse Boys die al geel had hield een tegenstander vast. Die overtreding was goed voor de tweede gele en dus rode kaart en even daarvoor zou bewust natrappen over het hoofd zijn gezien. Een irritatiefactor bij voetballers, maar wel iets wat nou eenmaal kan gebeuren.

Maar dat is blijkbaar toch reden om de man die voor zijn plezier op een fluitje blaast aan te vallen en hem te trakteren op een arsenaal aan scheldwoorden. In de chaos die volgde trok de arbiter in totaal drie keer rood, waarvan één keer aan een toeschouwer.

Het is zeker niet de eerste keer dat amateurvoetballertjes hun ego's niet de baas zijn. Bijvoorbeeld de volkomen onzinnige dood van grensrechter Richard Nieuwenhuizen bij een jeugdwedstrijd in Almere en ook laatst nog schopte een speler van DEVO de scheids tegen zijn hoofd omdat hij het niet met hem eens was.

Alle artikelen geladen. Overzicht →