Opnieuw luiden agenten noodklok om 'narcostaat NL'
Binnenland

Opnieuw luiden agenten noodklok om 'narcostaat NL'.

Al het positieve nieuws van gisteren ten spijt: ons landje glijdt langzaam maar zeker af naar een narcostaat. Hiervoor werd al eens eerder gewaarschuwd, maar omdat de minister toen niet wilde luisteren wordt opnieuw een dringende oproep gedaan aan het kabinet.

Ditmaal is het politieonderzoeker Edward van der Torre, verbonden aan de Politieacademie, die tegenover RTL-Nieuws zijn verhaal doet en vandaag moet verschijnen tijdens een hoorzitting over dit onderwerp in de Tweede Kamer. Hij deed het afgelopen jaar onderzoek naar drugscriminaliteit en sprak met veel wijkagenten.

Het grootste probleem volgens de wijkagenten? De opsporing van drugscriminelen in de wijken en dorpen. Kort gezegd komt het erop neer dat door gebrek aan personeel bij de politie die criminelen vrij spel hebben. Dealers, hangjongeren of drugsoverlast bij woningen of speeltuinen, het komt dagelijks voor.

"We staan internationaal voor paal. De politiek moet wakker worden en onder ogen zien dat er weinig tot niets terechtkomt van de opsporing. Wijkagenten smeken bijna om meer lokale opsporing", aldus Van der Torre. 

Alle artikelen geladen. Overzicht →