Opnieuw menselijke resten MH17 gevonden door journalist 

21 juli 2017 - 21:32

De MH17-ramp (da's die ramp waar AD-columniste Hanina Ajarai niet warm of koud van wordt) in de Oekraïne is inmiddels al ruim drie jaar geleden. U zou mogen verwachten dat het speciaal in het leven geroepen Joint Investigation Team (JIT) de zaak inmiddels tot op de bodem heeft uitgezocht. Niets is echter minder waar, de Amerikaanse journalist Patrick Lancaster claimt nu menselijke resten te hebben gevonden in het rampgebied.

Een blunder van jewelste dus van het onderzoeksteam, helemaal omdat een halfjaar geleden ook al menselijke resten waren gevonden. Destijds was het de Nederlandse journalist Michel Spekkers die met botresten op de proppen kwam. VVD-minister Stef Blok (Veiligheid en Justitie) verklaarde toen dat het niet erg logisch zou zijn als er nogmaals menselijke resten zouden worden aangetroffen op de rampplek, zo'n vijftig vierkante kilometer groot. Goed inschattingsvermogen, Stef!Lancaster heeft netjes melding gemaakt van zijn vondsten bij de superspeciale faalhazen van het JIT, dat hem heeft gevraagd de resten af te geven bij een burgemeester in Oekraïne. Wanneer er met zekerheid kan worden gesteld dat het gevonden materiaal inderdaad afkomstig is van mensen, zal het JIT de resten naar ons land laten transporteren.

Nieuwe bergingsmissie

Nabestaanden hebben logischerwijs met ontsteltenis gereageerd op de mogelijke vondsten van Lancaster. Voorzitter Evert van Zijtveld van Stichting Vliegramp MH17 sluit niet uit dat er een nieuwe bergingsmissie op touw zal worden gezet.

Oww, er gaat iets niet goed bij het opvragen van de reaguursels.
Reaguren Bekijk reaguursels {{totalComments}}
{{totalComments}} reaguursels geplaatst {{totalComments}} reaguursel geplaatst Er zijn geen reaguursels geplaatst.
Vernieuw
image/svg+xml
image/svg+xml
{{comment.nickname}}
{{comment.dateCreated | date:'dd MMMM yyyy - hh:mm:ss'}}
Niet ok Gemeld

{{comment.text}}

Vernieuw
Reaguren is niet mogelijk.
{{message}}
{{message}}
Je bent vergeten een reaguursel op te geven.
Advertentie