Opnieuw protesten tegen president Trump
Buitenland

Opnieuw protesten tegen president Trump.

Amerikanen die de werking van de democratie niet kunnen verkroppen zijn vannacht opnieuw de straat op gegaan om te protesteren tegen nieuwbakken president Donald J. Trump. In verschillende steden kwamen in totaal enkele duizenden mensen samen. In Oregon braken zelfs rellen uit.

De rellen vonden plaats in Portland, één van de meest liberale steden in de Verenigde Staten. De politie liet volgens CNN weten dat de protesten daar officieel als "rellen" bestempeld werden omdat er sprake was van crimineel en gevaarlijk gedrag.

Politieagenten gebruikten "minder dodelijke munitie" om de rellende Trumphaters uit elkaar te drijven, wat uiteindelijk uitstekend lukte.

Ook in andere steden gingen mensen massaal de straat op om te protesteren tegen de oranje zakenman. Onder andere in Los Angeles, Minneapolis en North Carolina kwamen mensen samen, zoals deze video van Washington Post toont.

Trump reageerde overigens op zijn kenmerkende kinderachtige manier op Twitter. Volgens hem zaten de media achter de protesten en was het oneerlijk dat hij zo behandeld wordt.

Alle artikelen geladen. Overzicht →