Opnieuw stenen naar bus Almere gegooid
Binnenland

Opnieuw stenen naar bus Almere gegooid.

Opnieuw zijn er stenen naar een bus gegooid in Almere. Dat gebeurde dit keer in de nacht van donderdag op vrijdag bij bushalte Molenbuurt-Noord. Niemand raakte gewond, wel sneuvelde een ruit.

Vanmiddag probeerden passagiers een luik in een bus te openen. Toen de chauffeur er iets van zei, stak een van hen zijn middelvinger op. Tenslotte ging vanmiddag een abri in gruzelementen.

De afgelopen weken zette de politie extra personeel in na incidenten rond het busvervoer in Almere. Ruiten van Connexxion-bussen waren het doelwit. Er zijn zeven mensen aangehouden. Op een na zijn ze allemaal weer vrij. Ze kregen een boete of moeten voor de rechter komen.

Vervoersmaatschappij Connexxion heeft van alle incidenten aangifte gedaan. In sommige gevallen kan de vordering voor de schade oplopen tot enkele duizenden euro's.

Chauffeurs van Connexxion hebben na een aantal incidenten het werk een paar keer stilgelegd. Het busbedrijf zet extra beveiligers in op avond-en nachtbussen nadat begin juni een chauffeur in zijn bus werd overvallen. Een aantal busdiensten werd tijdelijk gestaakt in verband met het stenen gooien. Er is inmiddels op sommige plekken mobiel cameratoezicht.

Alle artikelen geladen. Overzicht →