Oppositie bijt niet door: motie van afkeuring tegen Rutte verworpen
Binnenland

Oppositie bijt niet door: motie van afkeuring tegen Rutte verworpen.

Memootjes die er wel wel of niet waren. Het geheugen van Rutte waar misschien iets mis mee is, of zou hij gewoon doelbewust liegen? De geloofwaardigheid van het gehele kabinet dat hiermee op het spel zou staan. 

Het ging er scherp aan toe gisteren tijdens het spoedeisende Tweede Kamerdebat over de informatie rond de afschaffing van de dividendbelastingNiet geheel verrassend: de premier kon eigenlijk niet echt een goede reden geven waarom hij de Kamer onjuist heeft geïnformeerd en bovendien, volgens de oppositie is de manier waarop dat gebeurde onacceptabel.

Rutte hard aangepakt

Reden voor GroenLinks-leider Jesse Klaver om Rutte keihard aan te pakken en een motie van afkeuring tegen hem in te dienen. Deze motie werd mede namens de PVV, SP, PvdA, Partij voor de Dieren, 50Plus, Denk en Forum voor Democratie ingediend en kon rekenen op de steun van bijna de voltallige oppositie.

Maar wat is dat eigenlijk, een motie van afkeuring? Daarmee laat de Kamer zien, mits het wordt aangenomen natuurlijk, dat het gevoerde beleid van het kabinet of minister op weinig steun kan rekenen En dan? Dan niks. Vervolgens gaat iedereen weer vrolijk over tot de orde van de dag.

Kortom, gaat nergens over eigenlijk. We concluderen dan ook dat de oppositie niet door wil pakken. Bovendien werd de motie niet aangenomen: behalve de regeringspartijen, stemde ook de SGP tegen.   

Alle artikelen geladen. Overzicht →