Oppositie: Van Ark, doe niet zo gierig!

Oppositie: Van Ark, doe niet zo gierig! 

15 april 2021 - 16:03

De Tweede Kamer babbelt vandaag over de hoogte van de tweede zorgbonus, waarvan minister Tamara van Ark heeft gezegd dat er niet genoeg budget is om aan alle zorgmedewerkers 500 euro te geven.

Dus staat zij naar eigen zeggen voor het volgende dilemma: óf alleen de mensen in de frontlinie krijgen de beloofde bonus en de rest kan stikken, óf iedereen krijgt een bonus maar dan wel minder dan de helft: tussen de 200 en 240 euro. 

De oppositie in de Tweede Kamer is echter niet zomaar van plan om dit smoesje voor zoete koek te slikken. Er is namelijk een simpele oplossing: gewoon meer geld uitgeven. Er bleek de afgelopen tijd immers best wel een paar euro's extra in de staatskas verstopt te zitten. Zo merkte Lilian Marijnissen op dat voor de toegangstesten voor evenementen het kabinet liefst 1,1 miljard euro heeft gereserveerd.

"Zwaar gênant", aldus Marijnissen, "en een klap in het gezicht van alle zorgmedewerkers". Ook PvdA-leider Lilianne Ploumen vindt dat de bonus van 500 euro naar alle mensen in de zorg moet gaan. En Geert Wilders deed een simpele, maar duidelijke oproep aan Van Ark: "Hou op met die gierigheid en geef iedereen die bonus van 500 euro."

Oww, er gaat iets niet goed bij het opvragen van de reaguursels.
Reaguren Bekijk reaguursels {{totalComments}}
{{totalComments}} reaguursels geplaatst {{totalComments}} reaguursel geplaatst Er zijn geen reaguursels geplaatst.
Vernieuw
image/svg+xml
image/svg+xml
{{comment.nickname}}
{{comment.dateCreated | date:'dd MMMM yyyy - hh:mm:ss'}}
Niet ok Gemeld

{{comment.text}}

Vernieuw
Reaguren is niet mogelijk.
{{message}}
{{message}}
Je bent vergeten een reaguursel op te geven.