Oppositie wil burgemeester Zaandam wippen
Buitenland

Oppositie wil burgemeester Zaandam wippen.

Oppositiepartijen in de gemeenteraad van Zaanstad, waar Zaandam onder valt, hebben gisteravond een motie van wantrouwen tegen burgemeester Geke Faber ingediend. De oppositie vindt dat ze erg heeft gefaald in de ellende rond de treitervloggers.

De oppositie verwijt Faber dat ze veel te laat heeft ingegrepen tegen het tuig. "Pas nadat er landelijk ophef ontstond, besloot Faber om iets te doen", is het argument van oppositiepartijen POV (Partij voor Ouderen en Veiligheid) en Democratisch Zaanstad (DZ), van onder andere Juliëtte Rot.

Bij een bijeenkomst zou burgemeester Faber tegen Rot hebben gezegd dat Rot de boel alleen maar aanwakkert en olie op het vuur gooit. "We moeten toestanden als destijds in Haren voorkomen". Een woordvoerder van de burgemeester ontkent dat Faber dat geroepen heeft, weet het AD.

Faber verwijt ondertussen Rot dat pas toen zij haar verhaal deed in de media dat er een Facebook-event werd aangemaakt dat opriep om te gaan 'Ratten vangen in Zaandam'. Rot zegt dat het event niet is aangemaakt omdat zij iets gezegd heeft in de media, maar omdat er gebrek aan daadkracht is.

Alle artikelen geladen. Overzicht →