Oprichter horrorkliniek: 'Opgraven doden onnodig'
Buitenland

Oprichter horrorkliniek: 'Opgraven doden onnodig'.

De oprichter van de Duitse horrorkliniek in Bracht waar kankerpatiënten om het leven kwamen na een foutieve behandeling wil niet dat overleden patiënten worden opgegraven voor onderzoek. Deze André Hartel noemt dat "onmenselijk en onnodig". 

 Hartel was niet alleen oprichter van de kliniek, maar ook enige tijd compagnon van de verantwoordelijke arts Klaus Ross. Laatstgenoemde is hoogstwaarschijnlijk verantwoordelijk voor de dood van drie patiënten die van hem een infuus met glucoseblokkers kregen toegediend. Dit middel werd echter bij meer bezoekers van de kliniek gebruikt, en de politie wil de overledenen daarvan nu opgraven om hun exacte doodsoorzaak vast te stellen. 

Volgens Hartel is dat niet nodig, omdat er gewoon een fataal foutje is gemaakt met het infuus. "Ross heeft begin deze maand voor het eerst zelf een 3BP-infuus gemaakt van poeder. Daarvoor werkte hij altijd met door professionele apothekers gemaakte infusen. Daar was niks mis mee. Daarom is het compleet overbodig om overleden patiënten op te graven, omdat al die andere patiënten met kant-en-klare infusen zijn behandeld. Dat is de reden dat ik zelf contact zal opnemen met de politie", vertelt hij aan De Telegraaf.

De meeste overledenen die op het lijstje staan om opgegraven te worden, zijn Nederlands

Alle artikelen geladen. Overzicht →