Oprichter Loterijverlies stak 4 miljoen in eigen zak
Binnenland

Oprichter Loterijverlies stak 4 miljoen in eigen zak.

Ferdy Roet, de oprichter van Stichting Loterijverlies, heeft vier miljoen euro weggesluisd naar zijn eigen bedrijven. Dat is zo'n 80 procent van het door de 194.000 deelnemers ingebrachte geldbedrag.

Die conclusie wordt getrokken door Erik van den Emster, voormalig president van de Rotterdamse rechtbank. Hij deed de afgelopen maanden onderzoek naar de boekhouding van de stichting. Het rapport met de ontdekkingen ligt inmiddels bij de rechtbank van Alkmaar.

De rechtbank van Alkmaar had op verzoek van boze deelnemers Van den Emster aangesteld als interim-bestuurder van de claimstichting om de vreemde geldstromen in kaart te brengen. De krant van wakker Nederland had eerder al ontdekt dat Roet via schimmige brievenbusfirma's zijn eigen villa van drie miljoen euro bekostigde.

De Telegraaf heeft nu het onderzoeksrapport in handen en daar blijkt uit dat de Staatsloterij inmiddels al een bedrag van 225.000 heeft betaald aan Stichting Loterijverlies. Al tegemoetkoming in de proceskosten. Dat geld is inmiddels ook verdwenen. Van den Emster vraagt zich af waar dat geld gebleven is, terwijl Roet roept dat Van den Emster louche is en dat er niets mis is met de transacties.

Alle artikelen geladen. Overzicht →