Oproep aan Meester Mark

Oproep aan Meester Mark 

06 november 2020 - 10:12

Zesendertig keer ben ik aan deze column begonnen en net zo vaak heb ik de pagina weggegooid. Ik kan het gewoon niet meer aan, de waanzin.

De waanzin dat scholieren hun leraar bedreigen.
De waanzin dat dat normaal is geworden.
De waanzin dat we naar de pijpen van kinderen dansen.
De waanzin dat kinderen de macht hebben om een leraar onder te doen duiken.
De waanzin dat kinderen geweld gebruiken tegen journalisten die verhaal komen halen.
De waanzin dat leraren niet vrij zijn om les te geven.
De waanzin dat vrijheid niet begrepen wordt – door kinderen.
De waanzin dat kinderen blijkbaar niet zijn op te voeden.

Dat die kinderen serieus genomen worden, gaat mijn verstand te boven. Schorsen moet je dat tuig. Ouders bellen en informeren over hun waardeloze gedrag. Papierprikken de rest van het jaar, ’s ochtends om 7u melden. Opvoeden moet je dat tuig. Zij zijn niet de baas, zij zijn niet gelijkwaardig, het zijn leerlingen die moeten luisteren, kinderen die opgevoed dienen te worden. Respect voor leraren die het aandurven die taak op zich te nemen. De vraag is echter hoe lang nog. Onze MinPres is docent, elke donderdagochtend geeft hij maatschappijleer op een school ergens in Den Haag.

Bij deze één verzoek aan meester Mark: zou u alstublieft een les willen samenstellen voor alle leraren in Nederland, waarin zij de vrijheid van meningsuiting behandelen aan de hand van cartoons van Charlie Hebdo, Kurt Westergaard en onze eigen Ruben Oppenheimer en Cortès? En misschien is het een ideetje dat u zelf uw les hierover op Youtube deelt, als voorbeeld? Meester Mark, please: steun niet alleen onze leraren maar ook ons, de bevolking door kinderen, de volwassenen van morgen, te onderwijzen over wat een rijkdom vrijheid van meningsuiting is. Dat de schoonheid van vrijheid ligt in die vrijheid. En dat vrijheid iedereen toekomt, man vrouw, jong oud, zwart en wit, alle letters van het alfabet, alle geloven; echt iedereen. Meester Mark, wilt u dit alstublieft doen? Want als leraren de volwassenen van morgen geen vrijheid meer kunnen bijbrengen, zijn we reddeloos verloren.

We zitten in het jaar van de coronawaanzin waarin we applaudisseren voor de zorg. Mag ik voorstellen dat we net iets meer doen voor onze leraren? Laten we bloemen sturen naar het onderwijs. Naar alle leraren van Nederland. Maar vooral naar de leraren in Rotterdam en Den Bosch.

Oww, er gaat iets niet goed bij het opvragen van de reaguursels.
Reaguren Bekijk reaguursels {{totalComments}}
{{totalComments}} reaguursels geplaatst {{totalComments}} reaguursel geplaatst Er zijn geen reaguursels geplaatst.
Vernieuw
image/svg+xml
image/svg+xml
{{comment.nickname}}
{{comment.dateCreated | date:'dd MMMM yyyy - hh:mm:ss'}}
Niet ok Gemeld

{{comment.text}}

Vernieuw
Reaguren is niet mogelijk.
{{message}}
{{message}}
Je bent vergeten een reaguursel op te geven.