Oproep: 'Sloop nou eens dat rubberentegelparadijs!'

Oproep: 'Sloop nou eens dat rubberentegelparadijs!' 

20 oktober 2022 - 16:29

Nederland is veranderd in een rubberentegelparadijs. Ooit waren we moedige mensen die kansen zagen om door middel van het bouwen van dijken dit land bewoonbaar te maken, maar inmiddels lijken we wel klagende slachtoffers geworden, jankende zeehonden die om hulp huilen. 

Van de wieg tot onze dood, alles wordt voor ons geregeld in dit land en daardoor zijn wij niet meer zelfredzaam geworden, is de stellige mening van Marianne Zwagerman. In Op z'n Kop zegt ze dat iedereen maar wijst naar de overheid bij het oplossen van hun problemen, of het nou een uitkering is of zoals nu met een prijsplafond voor energie.

Maar wat nou als we dat eens zélf zouden doen, als mensen zelf hun sh*t zouden oplossen, zou het land dan niet een stuk beter worden? "We lijken allemaal toeschouwers bij een wedstrijd. Maar wie realiseert zich nou dat hij het veld in moet rennen en Virgil van Dijk moet zijn? Dat besef lijkt er niet meer te zijn bij mensen. Ook bij politieke leiders als Rutte niet", aldus Zwagerman.

Rick en Marianne roepen daarom de luisteraar op om zelf na te denken over wat je kunt doen om het land een stukje beter te maken. "Het gaat om onze eigen weerbaarheid. Wat ga jij morgen doen om te zorgen dat we uit deze impasse komen waar iedereen, van de burger tot de minister-president en de koningin, een toeschouwer is?"

Benieuwd wat ze nog meer te zeggen hebben? Luister naar de nieuwe aflevering van Op z'n Kop!

Oww, er gaat iets niet goed bij het opvragen van de reaguursels.
Reaguren Bekijk reaguursels {{totalComments}}
{{totalComments}} reaguursels geplaatst {{totalComments}} reaguursel geplaatst Er zijn geen reaguursels geplaatst.
Vernieuw
image/svg+xml
image/svg+xml
{{comment.nickname}}
{{comment.dateCreated | date:'dd MMMM yyyy - hh:mm:ss'}}
Niet ok Gemeld

{{comment.text}}

Vernieuw
Reaguren is niet mogelijk.
{{message}}
{{message}}
Je bent vergeten een reaguursel op te geven.
PowNews
image/svg+xml
Kijk ook
image/svg+xml