Upd: 'Burgemeester NY gaat uit van aanslag'
Buitenland

Upd: 'Burgemeester NY gaat uit van aanslag'.

De 28-jarige Ahmad Khan Rahami is gearresteerd. Hij wordt verdacht van betrokkenheid bij verschillende explosies in New York en New Jersey afgelopen weekend.

Update 19:37: De burgemeester van New York, Bill de Blasio, gaf net gezamenlijk met een persconferentie over de arrestatie. Hij meldde hierbij dat de autoriteiten "alle reden hebben om er vanuit te gaan dat dit om een terroristische daad gaat".

 

Update 17.30: De Amerikaanse politie heeft Rahami gearresteerd, melden Amerikaanse media. De geboren Afghaan woont in Elizabeth en werd in het naburige Linden in de boeien geslagen na een vuurgevecht.

Update 17.14: Eerder vandaag maakte de FBI bekend dat Rahami gezocht werd in verband met de explosie in New York waarbij zaterdagnacht 29 gewonden vielen. Nu wordt hij ook gelinkt aan de bomexplosie afgelopen zaterdag in het Seaside Park in New Jersey en een gevonden rugzak met bommen in Elizabeth in New Jersey. Rahami is toegevoegd aan een lijst met terreurverdachten om te voorkomen dat hij het land verlaat, aldus CNN.

Update 14.27 uur: Een explosief in of nabij een container zou de explosie in de wijk Chelsea hebben veroorzaakt. In de buurt werd een tweede 'bom' gevonden: een snelkookpan die met draadjes verbonden was aan een mobiele telefoon. Aan de hand van die telefoon zou Rahami zijn geïdentificeerd, meldden bronnen aan ABC News. De New Yorkse burgervader Bill de Blasio waarschuwt dat de verdachte gewapend en gevaarlijk kan zijn.

Rahami is of was een inwoner van Elizabeth, een stad in de staat New Jersey. De FBI heeft gisteren vijf mensen aangehouden, vermoedelijk familieleden van Rahami. De politie onderzoekt nog of er een verband is tussen de explosie in Chelsea en een bom die ook zaterdag ontplofte in een prullenbak in New Jersey.

Alle artikelen geladen. Overzicht →